Gå til innholdet

Deltagruppen i media, 2016

Deltagruppens rolle er å være en jobbformidler, en samfunnsaktør og en stemme for de som står utenfor arbeidslivet. Vi jobber for å inkludere de som står utenfor arbeidslivet.

Her ser du hvilke saker media fanget opp i 2016.Skannet avisside fra Smaalenene

Tar etterutdanning i Askim

Smaalenene, 7. desember 2016

Studiesenteret.no er et landsdekkende samarbeid mellom lokale kurssentere og en rekke kurstilbydere, ikke minst fra høgskolesektoren. Deltagruppen driver Studiesenteret i Askim. Her har en rekke studenter fulgt undervisning gjennom semesteret, og mange er nå i gang med sine eksamener. I denne saken møter du Marianne Gran, som tar grunnfag sosial- og spesialpedagogikk gjennom Høgskolen i Nesna - i Askim.

Se hele saken


Ringer I Vannet hjelper folk tilbake

NRK Østlandssendingen, 2. desember 2016

En reportasje som handler om NHOs prosjekt Ringer I Vannet, der næringslivet er med på å ta samfunnsansvar ved å hjelpe mennesker tilbake til arbeidslivet. Deltagruppen, som er en bedrift innenfor NHO Arbeid og inkludering, har Sentralvaskeriet i Rakkestad som en av sine samarbeidspartnere. Ett resultat av samarbeidet kan du se i denne reportasjen.


Skannet avisside fra Smaalenene

Fikk drømmejobben - etter lang tid

Smaalenene, 1. desember 2016

Stig er født med en lidelse som gjør ham delvis lammet på høyre side av kroppen. Da kreves det ekstra viljestyrke til å fullføre utdannelse på høgskolenivå. Men selv med utdannelsen i boks har det vært vanskelig å få jobb med et handikap. Det har vært en lang prosess, men nå er han i 60 % fast stilling hos Norges Idrettsforbund.

Se hele saken


Skannet avisside

Har tre lærlinger i profileringsdesign

Sarpsborg Arbeiderblad, 8. oktober 2016

Hele tre lærlinger har fått plass hos Delta Reklame i Sarpsborg. Reklamebedriften er et datterselskap av Deltagruppen, og spesialiserer seg på ulike reklame- og profileringsprodukter. - Arbeidsoppgavene er mange og svært varierte, så her lærer vi masse, forteller Martin Heder og Thea Magnussen.

Se hele saken


Skannet avisside fra Smaalenene

Hjelper til med faklene

Smaalenene, 9. september 2016

I Askim arrangeres det årvisst ei "ukulturnatt" med en rekke innslag. Rock og swing utgjorde avslutningen i 2016. Deltagruppen har i alle år hjulpet til med å lyse opp byrommet med fakler i denne anledningen. - Det setter vi stor pris på, sier kulturkonsulent Astrid Paulsrud.

Se hele saken


Skannet avisside fra Smaalenene

Skriver brev til UDI angående nedleggelse av asylmottak

Smaalenene, 7. september 2016

UDI har besluttet å legge ned 7 000 mottaksplasser grunnet mindre behov. Blant disse er Nybøle i Spydeberg, som har tatt imot enslige mindreårige flyktninger. Flyktningene har vært elever ved Delta Voksenopplæring, og lærere herfra hjalp eleven med å skrive et brev til UDI angående nedleggelsen. - Positivt at de skriver brev. Det viser at de føler seg hjemme her, sier mottaksleder Jan Ivar Lorentzen.

Se hele saken


Skannet avisside fra Smaalenene

Deltagruppen driver viktig studietilbud videre

Smaalenene, 18. august 2016

Studiesenteret er et nasjonalt tilbud der lokale arrangører samarbeider med høgskoler, slik at studenter kan delta i undervisning nært sitt hjemsted istedenfor å reise langt av lei. På Studiesenteret i Askim, som Deltagruppen nå overtar fra LUN, kan du blant annet følge studier fra høgskolene i Hedmark, Nesna og Telemark.

Se hele saken


Skannet avisside fra Smaalenene

Offisiell åpning i Mysen

Smaalenene, 23. juni 2016

I mange år har Deltagruppen holdt til i Bakkegata i Mysen, og i de senere år også i Jernbanegata. Nå, etter lang tids arbeid, er bedriften endelig klar til å starte virksomheten i helt nye lokaler i David Blidsgate. 23. juni var den offisielle åpningen, der ordfører Erik Unaas og deltaker Monika Hansen klippet snora.

Se hele saken


Skannet avisside

De ga Grzegorz en ny sjanse

Sarpsborg Arbeiderblad, 2. mai 2016

Ble alvorlig syk og mistet jobben: nå har endelig 45-åringen fra Polen fått fast arbeid igjen.

Hos bedriften Thermocold på Kampenes gjorde Grzegorz Kasprowski, som av venner og kolleger i Norge bare kalles Georg, svært godt inntrykk. Bare noen uker ut i praksisplassen fikk han tilbud om fast jobb.

Se hele saken


Skannet avisside fra Smaalenene

Etterspør utstoppede dyr

Smaalenene, 25. april 2016

For å lære flyktninger om norsk fauna, trenger Deltagruppen utstoppede dyr og fugler. Nå håper de på hjelp fra gavmilde østfoldinger.

- Vi trenger alt mulig. Fugler og dyr. Vanlige norske dyr. Det er også fint om folk har sommerfuglsamlinger eller insekter.

Se hele saken


Skannet avisside

Delta Gjenbruk flytter innendørs

Smaalenene, 11. mars 2016

Delta Gjenbruk har forlatt teltet og gjenåpnet butikken inne i store og nyoppussede lokaler.

Se hele saken


Skannet avisside

Deltagruppen flytter inn i David Blidsgate i Mysen

Smaalenene, 10. mars 2016

Fire ansatte har allerede flyttet inn og utover våren kommer de øvrige. Til sammen skal det være 8-10 ansatte her. Det er jobbsøkere i NAVs Eidsberg-region (Eidsberg, Rakkestad, Marker og Trøgstad) som skal få et tilbud på Mysen-kontoret.

Se hele saken


Et foto av Auby, Deltagruppen,  og Elvegaard, Toma

Monica Auby, Deltagruppen og Trond Elvegaard, Toma Østfold

Toma blir med i Ringer i Vannet

NHO.no, 3. mars 2016

Toma har lenge vært en svært viktig samarbeidspartner i NHOs rekrutteringsprosjekt Ringer i Vannet, og mange mennesker har fått en ny sjanse på arbeidsmarkedet gjennom bedriften.

- Det er mye god helse i arbeid, forteller Monica Auby. Hun er næringslivskontakt i Deltagruppen. I dag har hun signert rekrutteringsavtale i Ringer i Vannet med Trond Elvegaard i Toma Østfold.

Se hele saken hos NHO.no


Skannet avisside fra Smaalenene

Gjør elevene kjent med hvordan det offentlige jobber

Smaalenene, 25. februar 2016

Vold i nære relasjoner sto på dagsorden da Delta Voksenopplæring for minoritetsspråklige hadde temadager i forrige uke. Et mål var å gjøre elevene mer kjent med hvordan det offentlige jobber i forhold til vold i nære relasjoner.

Se hele saken


Skannet avisside fra Smaalenene

Tapte anbud - mister arbeidsplasser

Smaalenene, 22. januar 2016

Det offentlige arbeidet med å hjelpe folk ut i arbeidslivet er stadig i endring. Fra 2016 ble deler av denne virksomheten lagt ut på anbud for første gang. Deltagruppen, som har drevet slik virksomhet siden 1967, tapte konkurransen om et viktig tiltak.

Se hele saken

DELTAGRUPPEN AS
Sentrabord: 69 81 74 00

HOVEDKONTOR
Besøksadresse:
Myrveien 2, 1815 Askim

Fakturaadresse:
Postboks 194, 1801 ASKIM

Faks: 69 81 74 81
post@deltagruppen.no

Deltagruppen as
Org.nr: 919 367 210
Delta Jobb og kompetanse
Org.nr: 919 366 443
Delta Skole
Org.nr: 919 367 555
Delta Næring
Org.nr: 819 367 302

DELTAGRUPPEN Askim
Myrveien 2
1815 Askim

DELTAGRUPPEN Mysen
David Blids gate 20
1850 MYSEN

DELTAGRUPPEN Sarpsborg
Klokkergårdveien 1-3-5
1711 SARPSBORG


Deltagruppen AS er en arbeids- og inkluderingsbedrift i Østfold.
Vi er tilsluttet bransjeforeningen Arbeid og inkludering.
Vår virksomhet er EQUASS-sertifisert.

Personvernerklæring