Jobbpunkt er et verktøy for jobbsøkere, og for bedrifter som bistår med å hjelpe jobbsøkere videre ut i arbeidslivet. Ta kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon om produktene i Jobbpunkt. Bedrifter som jobber innenfor dette området kan få tilsendt et gratis eksemplar av Jobbpunkt-heftet til gjennomsyn.

Arbeidsheftet Jobbpunkt

Deltagruppen er en arbeids- og inkluderingsbedrift i Østfold. Siden 1967 har vår hovedoppgave vært å hjelpe mennesker videre ut i arbeidslivet. Våre jobbkonsulenter har lang erfaring med å hjelpe jobbsøkere på dette området. I 2011 skrev vi for første gang alt dette ned i et eget hefte, som vi deler ut til våre jobbsøkere. Innholdet i heftet blir jevnlig oppdatert, basert på erfaringer fra vår bruk, utviklingen i arbeidsmarkedet m.v. Fjerde utgave av heftet kom i 2017. Trenger du fagstoff om jobbsøkerprosessen, er dette det heftet du skal ha.

En jobbsøker trenger ferdigheter i selve det å finne frem til en jobb og søke på den. Det handler blant annet om:

  • Hva er egentlig din kompetanse?
  • Hvor finner du ledige stillinger?
  • Hva betyr det som står i en stillingsutlysning?
  • Hvordan bør du sette opp en CV?
  • Hva inneholder en god søknad?
  • Kan du sende et interessebrev?
  • Hvordan forbereder du deg til jobbintervju?

Eksempler på sider i arbeidsheftet: s.22 CV - s.37 søknad - s.50 intervju

Karrierespillet

Karrierespillet er et brettspill som handler om arbeidslivet. Det er en morsom og sosial aktivitet som samtidig gir innsikt og trening i hva som skal til for å komme seg videre. Spillet inneholder et spillebrett, startkort, sjansekort for nivå 1 og nivå 2, ekstra farlige sjansekort, intervjukort og kort med jobbsøkerspørsmål, sedler, spillebrikker og terninger. Det kan spilles av to til seks spillere. Mange bedrifter bruker dette spillet i jobbklubber og til andre aktiviteter der jobbsøkere samles.
Karrierespillet er mønsterbeskyttet via Patentstyret.

Intervjukort

Intervjukortene er et verktøy for å trene på jobbintervju. Deltagruppen bruker disse kortene på flere måter:

  • En gruppe jobbsøkere kan sitte rundt et bord og stille hverandre spørsmål
  • To jobbsøkere kan sitte sammen og trene
  • En veileder kan bruke kortene som utgangspunkt for intervjutrening med en jobbsøker

Med et rollekort kan deltakere få tildelt hver sin rolle, og svare ut fra denne rollen, dersom de ikke ønsker å gi personlige svar. Til intervjukortene har vi plukket ut vanlige spørsmål du kan møte i et jobbintervju. Hvis du kjører gjennom intervjukortene flere ganger, vil du være bedre forberedt til en intervjusituasjon. Mange får konkrete tips til hva de bør forberede bedre før et faktisk intervju.

Hver pakke med intervjukort inneholder 10 rollekort.
I hver pakke finner du 50 kort med intervjuspørsmål.
Jeanette Johansen

Arbeidsleder
932 08 481
jeanette.johansen@deltagruppen.no