Alexander hadde erfaring fra forskjellige typer arbeid, men fikk store ryggproblemer i tillegg til diabetes 1. For tre år siden startet han opp på tiltaket Arbeid med bistand. For å styrke ryggen, startet han å trene og er i dag en av Norges ti sterkeste innen styrkeløft.

Alexander hadde ikke vært på tiltak igjennom NAV eller tiltaksarrangører tidligere, og var skeptisk til om at dette kunne være til hjelp. Han hadde søkt på jobber og kontaktet mange arbeidsgivere uten å lykkes. Han hadde gitt opp å finne en jobb som han kunne trives i, og samtidig kunne mestre over tid

Gjennom Deltagruppen fikk han tildelt Vibeke som jobbkonsulent, og han roser henne for å være tydelig og klar på formålet med hospiteringsforespørselen hos Dynatec.

Aleksander fikk raskt opplæring i innstilling av CNC-maskiner og i dag utfører han programmering og innstilling av egen maskin .

Han ble tatt imot med åpne armer av arbeidskollegaene, og vil spesielt fremheve daglig leder Jan Wilhelmsen og produksjonssjef Henning Finseth for å ha gitt ham sjansen. Han kunne ikke fått en bedre arbeidsgiver. Etter seks måneder hospitering og opplæring, fikk han tilbud om lønnet jobb.

Han forteller at han stortrives og at han ønsker å jobbe for Dynatec til han «dæuer» .

Hans råd til andre som er i samme situasjon som han var for tre år siden:

  • Kom i gang med trening
  • Vis engasjement og stå på-vilje når du får sjansen hos en drømmearbeidsgiver
  • Du må stå på selv
  • Jobb gjerne overtid for å vise at du har ekstra glød
  • Ikke sitt inne og klag over egne  problemer, men kom deg ut i aktivitet og sosial trening

Han vil fremheve sin jobbkonsulent på Delta som tok han på alvor, og var klar og tydelig igjennom hele løpet. I tillegg vil han fremheve NAV som godkjente hans drømmer.

Scroll to top